O čem informují nedělní média

Britský Independent píše o obvinění čtyř poslanců britského parlamentu včetně jednoho ministra ze sexuálního obtěžování. Dva jsou členy Labouristické strany a dva Konzervativci. Předseda Labouristů Jeremy Corbyn prohlásil, že všichni tito poslanci musí nést následky.

Německé zpravodajské servery píší o škodách, které přinesl silný vítr.

Die Welt píše o pohrůžkách zemím, které odmítají přijmout zpět odmítnuté žadatele o azyl. Takovým zemím by Německo mohlo zastavit vydávání víz pro cesty do Evropy.

Někdejší slavný dnes osmašedesátiletý „západoněmecký“ zpěvák Peter Maffay (na fotografii), v posledních letech bojovník proti rasismu a za toleranci, kritizoval chyby, kterých se Německo dopustilo v souvislosti s imigrační krizí. Maffay, který do Německa přišel jako 14-letý se svými rodiči z Transylvánie, prohlásil, že se nediví volebnímu úspěchu AfD (Alternativy pro Německo).

Washington Post informuje, že americký prezident Donald Trump odmítá všechna obvinění žen, které tvrdí, že je Trump sexuálně obtěžoval.

Francouzský Le Monde informuje o nedělních demonstracích, které se konají v Katalánsku. Píše, že katalánská společnost je velmi rozdělená a zdůrazňuje i akce odpůrců odtržení Katalánska od Španělska. Informuje, že po vyhlášení samostatnosti katalánským parlamentem se Madrid snaží znovu převzít nad Katalánskem kontrolu. Jedním z prvních kroků bylo nahrazení šéfa katalánské policie Josepa Lluise Trapera, který je považován za spojence separatistů.

Americká televize CNN informuje, že prezident Donald Trump se velmi zasazuje, aby byly zveřejněny všechny sporné e-maily Hillary Clintonové.

Fox News seznamuje své čtenáře s přiznáním žurnalisty časopisu Rolling Stone Matta Taibbiho, který svou úspěšnou knihu „Prezident šílený klaun“ nyní označil za „fiktivní satiru“. Původně nadšení čtenáři z řad Trumpových odpůrců se nyní ptají: „Kdo je tady nyní vlastně klaun?“.

Česká televize přinesla v Otázkách Václava Moravce velmi zajímavou diskusi za účasti Václava Bělohradského a předsedy Pirátů Ivana Bartoše. Diskuse se zúčastnila i Magda Vašáryová.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.