Poslanecká sněmovna vydala Babiše a Faltýnka k trestnímu stíhání.

Neuvěřitelné prohlášení Andreje Babiše na půdě parlamentu

Po čtyřhodinové debatě Poslanecká sněmovna PČR vydala k trestnímu stíhání poslance Babiše a Faltýnka. To je více, než chvályhodné, o vině i nevině má rozhodovat nezávislý soud a ne parlament. Ovšem to, co předvedli poslanci hnutí ANO, to k radosti důvod není.

Andrej Babiš ve svém projevu prohlásil, že žijeme v zemi, kde je možné objednat si něčí trestní stíhání. Ten člověk si ze strachu o sebe pravděpodobně vůbec neuvědomuje, co tím říká jako předseda vlády o naší zemi nejen dovnitř, ale i navenek. Toto prohlášení vyvolalo ve sněmovně velké rozhořčení u několika opozičních stran. Např. Miroslav Kalousek z TOP09 vyzval ministra spravedlnosti Pelikána, aby se k tomu vyjádřil. Dvakrát! Ten nepovažoval za nutné vůbec reagovat! Proti Babišovu prohlášení se také okamžitě ohradil nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman i Policie České republiky.

Za pozornost také stojí, jak hlasovali poslanci hnutí ANO. Kromě Babiše a Faltýnka, kteří hlasovali pro své vydání, hlasovali poslanci za ANO PROTI (!) vydání. Co to může znamenat, když nechtějí, aby byl jejich předseda souzen nezávislým soudem? Možná opravdu věří tomu, co Babiš řekl o trestních stíháních v této zemi. Ale vážně tomu věří jak bývalá, ministryně spravedlnosti, tak i současný ministr Pelikán? V čí rukou to tedy vlastně máme už druhé volební období spravedlnost? Je vůbec možné, že to řekne premiér a předseda strany (hnutí), která měla právě spravedlnost ve svých rukou celé uplynulé 4 roky? Věří-li ministři a poslanci za ANO v nevinu svého předsedy, není to důvod pro nevydání. Je-li nevinný, soud tak rozhodne a Babiš i Faltýnek budou navíc očištěni. Pokud hlasovali proti vydání, můžeme si to vykládat i tak, že naopak vědí, že nevinný není, soud pro něj pravděpodobně dopadne špatně a chtějí ho tedy zachránit. A nebo se prostě jen bojí. Domysleli vůbec případ, kdyby Babiš a Faltýnek vydáni nebyli, jakou asi důvěryhodností by nadále disponovali? Už navždy by zůstali „podezřelí“. Vážně chtěli poslanci za ANO takto svým lídrům přitížit? Přemýšlejí o tom voliči ANO?

Richard Šimůnek

2 Comments

  1. Pane Šimůnek hleďte si svých záležitostí a nerýpejte do politiky, protože toto politika je a Vy jí, jak z vašeho článku zřejmé jest, absolutně nerozumíte a jen pobuřujete veřejnost.
    Tak nechte laskavě rozhodnout kauzu těm, jimž to náleží. Nedělejte ze sebe nejchytřejšího pod sluncem!

    • Dobrý den Miky. Děkuji za Váš komentář. To, k čemu mě vyzýváte, tedy abych si hleděl svých záležitostí, to právě dělám, když se snažím ve svých článcích popisovat dění v této zemi. To je totiž i moje záležitost a vždycky bude. Jestli jste četl ten článek pozorně, potom právě po tom, aby o kauze rozhodli ti, kterým to náleží, tedy orgány činné v trestním řízení, zejména nezávislý soud, volám. A byli to právě poslanci za hnutí ANO, kteří se tomu snažili zabránit. Pokud jste to nepochopil, je mi to moc líto, ale to by potom naznačovalo, že tomu spíše nerozumíte Vy. Nicméně je možné, že se do zkratky jednoho komentáře to podstatné nevešlo a nevystihl jste úplně podstatu věci, jak jste si představoval. Pokud jste si jist, že máte smysluplné argumenty, které usvědčují můj článek z omylu, nabízím Vám, abyste napsal svou obsáhlejší reakci a já ji vydám, jako samostatný článek v Melody Merkuru. Pokud o to nemáte zájem, poprosím Vás o obsáhlejší reakci aspoň do těchto komentářů, abych věděl čemu že to přesněji nerozumím a ve kterých částech článku se mýlím. Nabízím Vám i pravopisnou korekturu, ale mám dojem, že nejste z těch, kteří by ji potřebovali. Děkuji a budu se těšit na Vaši odpověď.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.