Dva stejné běžecké závody, přesto každý tak jiný!

O uplynulém víkendu se konaly relativně nedaleko od sebe (cca 350 km) dva půlmaratony. Jeden v Berlíně a druhý v Praze. Ten pražský v sobotu přenášela i Česká televize na svém programu ČT Sport, padl český rekord, bylo hezké počasí, na jeho trati se dokonce konala jedna běžecká svatba. Nejrychlejším běžcem byl Keňan Kimeli s časem pod jednu hodinu. Tyhle informace se dozvíte, když dáte do vyhledávače pražský půlmaraton. Budete odkázání na sportovní rubriky.

O den později, tedy v neděli 8. dubna 2018 se běžel ten berlínský půlmaraton. Když si ten dáte vyhledat, budete odkázání na zpravodajství, nikoliv na sport. A to přesto, že byl větší co do počtu běžců, i diváků. Berlínský půlmaraton se totiž do historie zapsal ani ne tak sportovními výkony, ale hlavně islámským terorismem. Berlínská policie totiž zmařila další muslimský útok na jeho účastníky. Dva stejné běžecké závody v téměř stejném čase, blízko sebe a přesto každý tak jiný. Typická ukázka, jak islám ovlivňuje běžný život, včetně sportu, už i v Evropě. Kdybyste si měli vybrat, jestli se přihlásíte na půlmaraton berlínský nebo pražský z hlediska vlastní bezpečnosti, který byste si asi vybrali? Věděli němečtí sportovci i diváci rádi sledující běžecké závody, co jim bude hrozit v roce 2018, když Angela Merkel zvala další muslimy do Německa a doprovázela to slovy „Wir schaffen das“ (To zvládneme)? Tentokrát to německá policie ještě zvládla. Ale na vánočních trzích v roce 2016 to nezvládla. Tam zahynula i Češka. Je smutnou ironií, že útočníci hodlali na půlmaratonu pomstít smrt právě muslimského teroristy Anise Amriho z vánočních trhů. Přesto v německých ani českých médiích stále žádný náznak, že by islámská ideologie jakkoliv mohla souviset s terorismem. Německá policie přípravy na teroristický útok nakonec nepotvrdila, přesto, že zatkla čtyři muslimy s vazbami na zmíněného mrtvého teroristu, kterého opět nazývají „islamista“. Já se přiznám, že s tím termínem mám problém. Existuje nějaký ekvivalent v podobě křesťanistů? Ale i kdybych na toto označení přistoupil, znepokojuje mě jejich počet a hlavně vzestupná tendence těch počtů tzv. „islamistů“. Znepokojuje mě ten snadný přechod od muslima v islamistu. Kolikrát stačí pár návštěv evropské mešity. Bohužel, tohle všechno jsou stále jevy, které nemohou původní Evropany přesvědčit, že muslimská imigrace do Evropy je přínosem a škodí pověsti i obrazu celé Evropské unie a její politiky. Takže rázné kroky EU ve prospěch ochrany původních obyvatel Evropy se stále nekonají. Kolik lidí ještě musí zemřít?

V německém Münsteru najel minulý týden útočník motorovým vozidlem do venkovního sezení restaurace. Měl to být rodilý Němec, jeho útok prý nebyl terorismem (?). Ale myslíte, že by k němu někdy došlo, že by k němu došlo tímto způsobem, nebýt muslimských útoků automobily napříč celou západní Evropou? Já si nevzpomínám na podobné útoky automobily ze strany Evropanů před muslimskou imigrací. Nemohl se pachatel inspirovat? Ale třeba se pletu.

Richard Šimůnek

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.