Hitparáda MTV EURO TOP CHART 13. TÝDEN 2020

Aktualizováno

Co se poslouchá v době pandemie čínské chřipky (koronaviru)? TOP 5:

1. Dua Lipa – „Physical“

2. Saint jhn – „Roses (Imanbek remix)“

3. Lady Gaga – „Stupid Love“

4. The Weekend – „Blinding Lights“

5. Lewis Capaldi – „Before You Go“

Tolik MTV o uplynulém víkendu. Lady Gaga se na špičce hitparády dlouho neohřála. Možná ale, že si někdo změny na 1. místě ani nevšimne. Obě jsou to písničky rytmické, s tanečníky, plné elektronických nástrojů, které bych se skoro zdráhal nazvat čistě hudebními. Písnička s názvem „Physical“ už kdysi na prvních místech hitparád byla. Tehdy v podání Olivie Newton John a i tenkrát to byla hlavně taneční záležitost pro diskotéky. Podívejte se:

Zajímavý úkaz znovu předvádí česká hitparáda hudební stanice Óčko. Ta pravidelně do hitparády, ve které hlasují diváci, nasazuje jihokorejskou skupinu BTS. Jde o partu mladých vymydlených načesaných Asiatů hrajících rytmickou hudbu bez výrazných melodických nápadů, kterou doprovázejí synchronními tanečními kreacemi. Taková trošku rychlejší spartakiáda. Pokud jsou BTS do této hitparády nasazeni, umisťují se okamžitě na předních místech. Tento týden skončili třetí, ale několikrát hitparádu i vyhráli. Češi, či spíše Češky BTS prostě milují. Píši o tom proto, že v hitparádách zahraničních se tento interpret vyskytuje jen zřídka. Tuhle českou hitparádu tento týden vyhráli Lake Malawi se skladbou Lucy.

Óčko mě potěšilo také nasazením nového klipu Talyor Swift „The Man“, ale po jeho shlédnutí jsem zjistil, že bych pro něj nehlasoval. Obsahově naprosto nepřitažlivý, možná dokonce až odpudivý, navíc vrhající ne zrovna příznivé světlo na muže. A Taylor Swift v něm vůbec nevystupuje a to považuji zrovna v jejím případě za největší škodu tohoto klipu.

A podívejme se také opět, jaký vliv má čínská chřipka na sledování filmů doma, resp. jejich stahování z internetu: TOP 20 (Po kliknutí na název se dostanete na více informací o filmu z databáze ČSFD):

  1. Tenkrát v Hollywoodu (2019)
  2. Ledové království II. (2019)
  3. Le Mans  ’66 (2019)
  4. Bloodshot (2020)
  5. Terminátor: „Temný osud“ (2019)
  6. Blíženec (2019)
  7. Přes prsty (2019)
  8. Joker (2019)
  9. Rambo: „Poslední krev“ (2019)
  10. Ježek Sonic (2020)
  11. Zloba: „Královna všeho zlého“ (2019)
  12. Ženy v běhu (2019)
  13. Rychle a zběsile: „Hobbs a Shaw (2019)
  14. Ad Astra (2019)
  15. Zombieland: „Rána jistoty“ (2019)
  16. Bitva u Midway (2019)
  17. Pád anděla (2019)
  18. Zaklínač (1. série seriálu)
  19. 6 Underground: „Tajné operace“ (2019)
  20. Aladin (2019)

Snímek režiséra Tarantina je neskutečná stálice už mnoho týdnů. Podle mě zcela zaslouženě. Jsem rád, že se v Top 10 objevil i poslední Rambo. Mám pro něj slabost. Nese podtitul „Poslední krev„. Od chvíle, kdy se na plátně objevil první Rambo s podtitulem „První krev“, už uběhlo neuvěřitelných 38 let! A až na čtvrté místo vystřelil nový film už z letošního roku s Vinem Dieslem v hlavní roli. Je to, bohužel, další komixový film.3

Pokud Vás zajímá více žebříčků, potom navštivte naši rubriku a článek s odkazy. A pokud Vás zajímá legendární hitparáda Melody Merkuru „Co se poslouchá?“, tak tu najdete >>tady<<.

Tak zase příště. Zatím se držte a čínskou chřipku (Covid 19) určitě nepodceňujte.

Richard Šimůnek

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.