V Rakousku zvítězily protiimigrační strany.

V Rakousku vyhráli parlamentní volby lidovci, na druhém místě se umístili Svobodní. Na těchto volbách je zajímavé, že dlouhou dobu průzkumy vedli právě Svobodní a těsně před volbami se začal lídr lidovců Sebastian Kurz výrazně vymezovat proti imigrantům a v tu chvíli začaly letět preference lidovců vzhůru a doslova vysáli hlasy Svobodným. To dokazuje, že nemají pravdu ti pozorovatelé a politologové, kteří tvrdí, že migrace v Rakousku nebylo hlavní téma. Lidovci se Svobodnými nejspíš utvoří koalici, která bude mít v parlamentu většinu. Bude-li Sebastian Kurz pověřen sestavením vlády, bude to nejmladší předseda vlády v Evropě. I to je příjemné zjištění, že ne všichni mladí jsou zastánci imigrace.
Výsledky rakouských voleb jsou další ranou evropským levicovým aktivistům, táhnoucím Evropu ekonomicky k socialismu, politicky k sebevražedné korektnosti.
Abychom si rozuměli: Já nejsem šťastný, když po Evropě stále sílí národní strany. Či spíše přesněji, nejsem šťastný, když ty strany mají důvod sílit a voliči mají důvody je volit. Když ve Francii prohrála prezidentské volby Marine Le Pen, v Rakousku Norbert Hofer a v Holandsku Geert Wilders, levicoví aktivisté (bráním se použít výstižné slovo „sluníčkáři“) slavili a vysmívali se jejich voličům. Ano, tehdy jim to ještě vyšlo. Ale oni si neuvědomují, že všichni jmenovaní, kteří prohráli, dosáhli ve svých zemích zatím nejvyššího volebního výsledku v historii. Levicoví „vítači“ migrantů slavili, že kandidáti protiimigrantských stran, hnutí a sil nebudou mít do přijímání migrantů co mluvit i nadále. Ale kolikrát to ještě vyjde? Když to takhle půjde dál, stane se muslimská imigrace už tak velkým problémem, že bude nejdůležitějším faktorem při výběru kandidátů i stran už v příštích volbách. A Rakousko tento trend právě potvrdilo. Přesto, že je dobře, že v jedné z prvních zemí Evropské unie vyhrály strany s protiimigrantským programem, není co slavit. Bylo by pro Evropu mnohem lepší, kdybychom takové strany volit nemuseli, kdyby problémy s muslimy v Evropě žádné nebyly. To se levicovým aktivistům a tzv. „vítacím“ stranám ale vysvětlit nedá.
Výsledky voleb v Rakousku také boří mýtus, že nejvíce odporu proti imigrantům je v zemích, kde žádní imigranti nejsou. V přepočtu na hlavu přijalo Rakousko více migrantů, než Německo. Myslím, že se nespletu, když řeknu, že Rakušané věděli lépe, než kdokoliv jiný, proč takto volili. A já jim k tomu srdečně blahopřeji.

Richard Šimůnek

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.