TROPICAL ISLAND kouzla zbavený

Rubrika „SUBJEKTIVNÍ TEST“ v původním MELODY MERKURu nebyla. Bude zveřejňovat něco jako subjektivní recenze, zkušenosti redakce, ale i externích přispěvatelů včetně čtenářů s výrobky, službami, obchody, obchodními řetězci apod. V žádném případě si neklade za cíl objektivní srovnávání ani odborná měření, ale popisuje spíše subjektivní pocit hodnotitele – zákazníka, či spotřebitele.
Jako první příspěvek přebíráme hodnocení německého Tropical islandu od serveru Cooker:
V roce 2011 jsem navštívil Tropical Island. To měl být umělý tropický ráj uprostřed Evropy.
Asi 60 km jihovýchodně od hlavního města Německa Berlína. Pokud jste tam ještě nebyli, jedná se o obrovský bývalý hangár na vzducholoď, která ale nikdy nebyla postavena. V roce 2004 v hangáru otevřela společnost z Malajsie, která stavbu koupila, celoroční „tropické“ letovisko. Z návštěvy v roce 2011 jsem byl naprosto nadšen. Už stavba samotná je impozantní. Jedná se o největší halu na světě, bez podpůrných pilířů uvnitř. V hale najdete sladké moře, lagunu s vodopády, deštný prales včetně fauny (zejména z řad ptactva), ale i tropický hmyz, můžete zde přespat v některém z klimatizovaných hotelů nebo stanovém městečku, najíst i napít v restauracích, kavárnách, zablbnout na tobogánech… V zimě roku 2011 byla teplota vzduchu uvnitř okolo 30 stupňů a teplota vody okolo 36 stupňů Celsia. Říkal jsem si, že tu určitě nejsem naposledy a v únoru 2013 jsem se rozhodl načerpat energii a zarelaxovat po každodenním shonu opět. Natěšený jsem se po dvou letech znovu vydal směr Drážďany. Ale ouha.

Už před pokladnami jsem byl zaskočen osobní prohlídkou. Bezpečák mi prohrabával tašku až na samé dno. Nehledal však zbraně, výbušniny či jinou výbavičku teroristů, nýbrž jídlo a pití. Když nalezl, oznámil nám, že nás s ním dovnitř nepustí. Škoda, že jsem se o tom v oficiálních materiálech nikde nedočetl. No, co se dá dělat. Ještě před dvěma lety to problém nebyl, ale restaurací, kde se dá najíst je uvnitř dost, i když ceny jsou, samozřejmě, vyšší. Takže jsem šel jídlo vrátit do vozu na parkoviště. Po průchodu pokladnami mě překvapilo, že necítím to obrovské vedro charakteristické pro tropy, které mě ještě oblečeného už před šatnami dusilo před dvěma lety. Nedočkal jsem se ho za celý den. Teplota vzduchu po dobu mého pobytu nepřekročila 26 stupňů a teplota vody byla také o cca 6 stupňů nižší, než před dvěma lety. Kdo očekává teplo třeba aspoň jako v Egyptě, včetně teploty Rudého moře, tak do Tropical Islandu už nejezděte. Ležet na pláži jen v plavkách je o nastydnutí, zvláště, pokud jste byli před tím ve vodě a plavky jsou mokré. Ale já měl plavky převážně suché, protože do vody se mi v tomhle „tropickém vedru“ rozhodně nechtělo. Zatímco před dvěma lety jsem se po opuštění „moře“ mokrý klidně procházel po pláži a do vody se rád kdykoliv vrátil, nyní jsem utíkal rychle se zabalit do županu nebo aspoň ručníku klepající se zimou. Tak takhle si já tropy určitě nepředstavuji. Chápu, že provoz haly musí být velmi nákladná záležitost. Ale snížení teploty v „tropech“ by mohlo mít za následek odliv návštěvníků a kruh finančních problémů by se mohl roztočit ještě rychleji. Já jsem byl určitě v Tropical Islandu naposledy. Je to velká škoda. Byl jsem rád a možná i trochu hrdý, že jsme měli v Evropě něco docela výjimečného.

Napište nám do komentářů Vaše zkušenosti s Tropickým ostrovem. Očekáváme Vaše zkušenosti, recenze a hodnocení dalších služeb, zboží nebo prodejců.

Richard Šimůnek

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.