Donald Trump a tím i USA uznaly Jeruzalém za hlavní město Izraele.

Komentář Richarda Šimůnka

Takový krok měl přijít sice už dávno, ale v dnešní době je ještě důležitější. Protože aspoň Spojené státy tvoří protiváhu ulrtalevicové Evropě prosazující kulturu líných, agresivních a neúspěšných, ze kterých dělají oběti. Nemohu si vzpomenout, kdy jsem četl nebo slyšel o Palestincích něco pozitivního. Vzpomínám si pouze na to, že k nim proudí finanční podpora z celého světa, včetně EU, za kterou si kupují rakety, jimiž ostřelují Izrael, kopou a vybetonovávájí podzemní tunely, kterými pašují zboží i zbraně a pronikají na cizí území, pálí vlajky všech možných států, stále jen řvou na nekonečných a opakujících se demonstracích proti všemu možnému, nejčastěji proti tomu, že jim pořád někdo údajně ubližuje. Chtějí, aby byla Palestina uznána jako jejich stát, ale sami Izrael jako stát neuznávají. Po muslimských útocích dopravními letadly na New York 11. Září 2001 oslavovali, občerstvení se na palestinských územích rozdávalo druhý den zdarma.

To Izrael je pravým opakem. Židovský národ vybudoval uprostřed pouště úžasný prosperující stát i přes nenávist a útoky okolních vesměs dnes už muslimských zemí. Přes svou malou velikost je vojensky silný, dokázal se v minulosti ubránit a zvítězit i ve zdánlivě beznadějných konfliktech. Dokázal se vypořádat s všude přítomným muslimským terorismem, je v tomto směru dokonce příkladem pro spousty dalších států, kam se muslimové stahují a kde na jejich způsob života nejsou připraveni. Nejlepším takovým příkladem je západní Evropa, která je zatím proti muslimskému terorismu téměř bezbranná a bezradná. Zatímco v Palestině vládnou hnutí a strany považované za teroristické organizace, v Izraeli vládne skutečná parlamentní demokracie. Když tyhle dva státy a národy porovnáte, hádanka v čí rukách bude město Jeruzalém bezpečnější, má snadné rozluštění. Nebo ne?

A to ještě existuje hledisko historické. To není úplně jednoznačné, historie Jeruzaléma je spletitá, ale pokud bychom měli brát argument muslimů, že Jeruzalém je jedním ze tří hlavních měst islámu, potom z tohoto tvrzení muslimům žádný nárok na Jeruzalém nevzniká, protože Jeruzalém je skoro o 2,5 tisíce let starší, než islám, zatímco s příběhy židovského Starého zákona se jeho vznik časově prakticky shoduje.

Ovšem Jeruzalém je považován za svaté město hned tří náboženství. Nejen judaismu a islámu, ale také křesťanství. A všimněte si, prosím, že křesťané se proti Trumpovu prohlášení nijak nebouří. Zase jen muslimové způsobem sobě vlastním. Řvaním po ulicích, pálením vlajek a teroristickými útoky. Křesťané dobře vědí, že demokratický systém Izraele nebude vyznavačům žádných náboženství bránit v návštěvách jejich svatých míst a určitě dokáže v Jeruzalémě udržet klid a bezpečnost. Představte si, kdyby celý Jeruzalém byl svěřen do rukou Palestinců, kteří jsou dnes z větší části muslimové. Odvážili byste se potom, jako třeba židovští nebo křesťanští turisté navštívit Jeruzalém?

Děkuji prezidentu Trumpovi, že jeho prohlášení pomohlo ukázat světu znovu pravou tvář muslimů. O demonstracích a páleních vlajek na palestinských územích jsem psal výše. Tam už to asi očekával každý. Ale všimli jste si např. demonstrace v Berlíně? Plné náměstí Arabů, které nám EU vydává za válečné uprchlíky ze Sýrie, řvalo jako jeden muž „Allahu akbar“ s palestinskými vlajkami v rukou. Ve švédsku došlo k útoku ze strany muslimů na synagogu zápalnými lahvemi. Když si vzpomenete na letošní obrovské demonstrace Turků v Rakousku, Německu a Beneluxu na podporu Erdogana, ještě si myslíte, že se z těchto „uprchlíků“ někdy stanou Evropané, kteří budou Evropu považovat za svou vlast, budou ji budovat a bránit? Já ne. Třetí generace muslimů ve Francii, či Anglii je jen dalším důkazem. Nikdy se neintegrují, integrovat se nechtějí a nikdy nechtěli. Budou vždy jen vnitřním nepřítelem, který využije každé příležitosti, aby svým hostitelům zasadil ránu. A až jich bude dost, jednou ta rána bude poslední, smrtelná. A s posledním ostrovem civilizace a demokracie na východní polokouli bude konec. Nedopusťme to!

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.