Hitparáda 34. – 36. týden

Aktualizováno!

Tak se zase po čase podívejme, co se nám urodilo v hudebních žebříčcích. Stěžejním pro nás bude opět Euro Top Chart od MTV, kde pořád ještě (na 21. místě) boduje Lewis Capaldi se svým dojákem „Somebody Loved You„. To je už úctyhodná doba, co tenhle klip obsazuje hitparádové žebříčky. České, samozřejmě, ne, není to dílo pro teenagery, kteří hýbou našimi žebříčky.

Z novějších klipů dávám palec nahoru Taylor Swift za „You need to calm down“ (vrchol má již za sebou a nyní ho najdete na 19. místě). Ten basový rif je v dnešních „hudebních“ výplodech nadprůměrný. Klip byl dokonce už vyhlášen za klip roku s poselstvím. Z hitparády Óčka vypadl záhy po nasazení. Čeští posluchači upřednostňují bílý „rap“ na 101 způsobů. Když už jsem vzpomněl hitparádu Óčka, nemohu nezmínit Ivanu Korolovou, která po pěti týdnech podle pravidel Óčka musela chart opustit a učinila tak z prvního místa. Ne, že by její klip „V tom“ byl nějaký rockec, ale smekám před touhle mladou umělkyní. Moderuje dětské pořady na České televizi, točí filmy, dabuje, hraje v divadle a když natočí klip, tak vyhraje českou hitparádu. Kolik takových dívčin naše scéna má? Když někdo umí, tak prostě umí a je třeba to ocenit.

V komentářích určitě přeskočím všechny černošské unifikované recitátory s telecími hlasy (Melody Merkur nebyl nikdy černošský časopis), ale pozastavím se u Nicki (nikoliv nicky) Minaj (momentálně na 37. místě), jejíž „Megatron“ má také lehce nadprůměrný rif trochu ve stylu Under presure, ale proti Taylor Swift ta dáma nemá charisma, možná působí dokonce malinko primitivně. Asi ani netuší, jak česky působí to její „Ratatata“. Na 32. místě najdeme Katy Perry a zase to nezní zle. Nedokážu přesně popsat co mě přitahuje na klipu „Castles„. Jeho interpretka Freya Ridings charisma tedy rozhodně má a myslím, že disponuje i velkým hlasem, ale na velký hit si bude muset asi ještě počkat. Billie Eilish (na 6. místě) je celkem ukázkovým příkladem, že k tomu, aby klip bodoval v hudební hitparádě, nemusí obsahovat moc hudby a nemusí být ani hezký a příjemný na koukání.

Níže jsou tedy ty zajímavější kousky z top 10 hitparády MTV Euro Top Chart. To, že tam chybí 2., 4. a 10. místo není tím, že bych Vám je chtěl ztatajit, ale MTV je v hitparádě prostě vynechala, asi jako nepodstatné. Když to dělá někde okolo 40. místa, tak to chápu, ale v TOP 10 tomu moc nerozumím. Ona vůbec MTV přistupuje k tomuto svému pořadu poněkud druhořadě. Nikdo ho nemoderuje, výjimkou nejsou ani chyby v číslování klipů a vysílá se pouze v brzkých ranních hodinách. Doufejme, že ho časem nezruší úplně.

Předěly MTV jsou tak trochu peklo, co MTV pamatuji. V současné době je „hitem“ zobrazovat krátká na pohled nepříjemná až odporná videa a ptát se, jak se u toho cítíme. Ale najednou z týdne na týden zmizel klip „Music makes us“. Ten šel většinou dvakrát bezprostředně za sebou přesto, že nebyl zrovna krátký. Ale určitě se na něj dalo dívat snáze, než na depilované mužské prso, tavící se klávesnici telefonu nebo kuřecí separát pro kuřecí nugetky.

1. Shawn mendes & Camilla Cabello „Seňorita
3. Lil Nas x ft. Billy Ray Cyrus – „Old Town Road
5. Ed Sheeran ft. Khalid – „Beautiful people
6. Billie Eilish – „Bad Guy
7. Sam Smith – „How Do You Sleep
8. Dominik Fike – „3 Nights
9. Meduza ft. Goodboys – „Piece of Your Heart

A jak se to změnilo v 35. týdnu?

Katy Perry se svou skladbouNever Really Over“ klesla z 32. na 35. To jsem tedy spíše čekal postup nahoru. Tak tentokrát asi Katy Perry nezaboduje. Já jsem na její novou skladbu vždycky trochu zvědav, protože pořád čekám znovu něco ve stylu „Hot N Cold“ ne co do videa, ale co do muziky. A i když se má očekávaní nenaplňují, její skladby jsou i tak nadprůměrné. Třeba i „Roar„, i když to žádný vypalovačka není. Katy předstihla i na 28. místě i Miley Cyrus se skladbou „Mother’s Daughter„. Z 19. na 22. místo klesá i Taylor Swift se „You need to calm down„, ale pozor, Taylor už nasazuje nový klip. To je vše z toho co stojí za řeč dál, než v TOP 10 a tady je tedy výběr MTV z TOP 10:

01. Ariana Grande & Social House – „Boyfriend
02.  Shawn Mendes & Camilla Cabello – „Seňorita
04. Ed Sheeran ft. Khalid – „Beautiful People
05. Sam Smith – „How Do You Sleep
06. Freya Ridings – „Castles
07. Meduza ft. Goodboys – „Piece Of Your Heart
08. Lil Nas x ft. Billy Ray Cyrus – „Old Town Road
09. DJ Snake, J. Balvin & Tyga – „Loco Contigo
10. Billie Eilish – „Bad Guy

A co nám MTV prozradila z žebříčku 36. týdne?

Ariana Grande překvapivě své vítězství neudržela, Katty Pery se propadla ještě níže, až na 38. místo. Celkově je na to utrpení koukat. A když tak člověk sleduje MTV napadne ho, proč se ta televize vlastně jmenuje Music Television? Já původně myslel, že podle hudby.

01. Shawn Mendes & Camilla Cabello – „Seňorita
02. Ariana Grande & Social House – „Boyfriend
04. Meduza ft. Goodboys – „Piece Of Your Heart
05. Freya Ridings – „Castles
06. Dominik Fike „3 Nights
07. Ed Sheeran ft. Khalid – „Beautiful People
09. Lil Nas x ft. Billy Ray Cyrus – „Old Town Road
10. Billie Eilish – „Bad guy

Podívejme se na závěr do filmového žebříčku nejstahovanějších HD filmů na internetu: Tady je TOP 10:

01. Avengers: Endgame (2019; český dabing)
02. Aladin (2019; český dabing)
03. Captain Marvel (2019; český dabing)
04. Avengers: Infinity War (2018; český dabing)
05. Alita: Bojový anděl (2019; český dabing)
06. X-Men: Dark Phoenix (2019; české titulky)
07. Shazam (2019; český dabing)
08. Aquaman (2019; český dabing)
09. Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018; český dabing)
10. Venom (2018; český dabing)

Pokud Vás zajímají i další žebříčky, odkazy k nim najdete ve starším článku Melody Merkuru >>zde<<.

Richard Šimůnek

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.