David Koller se synem Adamem odcházejí ze skupiny Lucie

David Koller se synem Adamem odcházejí ze skupiny Lucie.
Kapela připravuje nov
é album a pokračuje dál.

Pro fanoušky rocku a kapely Lucie přišla smutná zpráva. Včera 4. 2. se na sociálních sítích objevil příspěvek kapely Lucie a Davida Kollera. Koncerty, které mají společně nasmlouvané, ještě plánují dohrát.

„Milí fanoušci,

chtěli bychom vám oznámit, že David Koller se rozhodl opustit skupinu Lucie.

Rozcházíme se v dobrém a dohodli jsme se, že společně odehrajeme všechny nasmlouvané koncerty do konce letních prázdnin.

David by se rád věnoval především svojí kapele a rodině. Lucie jede dál, připravuje nové album a oslavy čtyřicátých narozenin.“

Headliner vydal rozhovor s Davidem Kollerem po koncertě Jasné páky, ve kterém David Koller potvrdil, že odchází i jeho syn Adam na základě vlastního rozhodnutí.

Hledám pozitiva a jedním z nich je, že David Koller i skupina Lucie oznámili tuto zprávu fanouškům přes sociální sítě a nemuseli jsme sledovat vysílání v komerčních televizích a vidět zdramatizovanou verzi plnou polopravd a lží.

Když se podíváme do historie, tak ve skupině Lucie bylo několik odchodů a příchodů. Trochu nám tato situace může připomínat jako verš z písně Troubit na trumpety by se nám líbilo „Máme se rádi – nemáme se rádi, budem se mít rádi – nebudem se mít rádi, já se nebudu koukat na krokodýlí slzy, už jsem z toho venku, už mě to nemrzí – jó ó“. David Koller je svobodným člověkem s rodinou, který se může rozhodovat, jak chce. A pokud cítí, že být v Lucii nechce, tak se jedná o jeho rozhodnutí, na které má plné právo. Navíc veškeré koncerty do konce léta společně odehraje skupina Lucie v původním složení, tudíž se máme na co těšit.

V roce 2023 David Koller vydal album LP XXIII a moc se nám album líbilo, recenzi už brzy naleznete v Melody Merkuru. Jedna z písní Za hranou, kde hudbu složil Michal Pelant a otextoval Michal Ambrož, má natočený černobílý videoklip. V čase 0:31 se ve videoklipu objeví i Robert Kodym, v jedoucím vlaku si vymění vzájemně pohledy a poté si David Koller nasazuje brýle. Přiznávám se, že už tehdy jsem to vnímala melancholicky, ale zároveň jsem si řekla, že to moc nedává smysl, protože Lucie stále je a já se těším na její koncerty, tudíž k melancholii nebyl důvod. Když se dívám na videoklip zpětně, přijde mi jako předzvěst k této zprávě o odchodu. Jedná se ale pouze o můj subjektivní pocit. Ale závěrem musím říct, že je to velice silná píseň.

Čeká nás album skupiny Lucie, můžeme se těšit nadále z tvorby Davida Kollera a Jasné páky. Co bude dál? Jaký bubeník nastoupí na Davidovo a Adamovo místo? To opravdu netušíme.
Každopadně redakce Melody Merkuru přeje skupině Lucie, Davidu Kollerovi a Adamovi Kollerovi mnoho hudebních úspěchů i nadále, radost a zdraví.

Rozhovor Davida Kollera pro Headliner najdete tady.

Pro Melody Merkur: Tori
Foto a citace: Facebook skupiny Lucie a Davida Kollera

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.